Szakorvosaink, munkatársaink

Dr. Kovács Eszter Márta

szülész-nőgyógyász és gyermeknőgyógyász szakorvos

Rendelési idő:

Kedd: 08:00-16:00

Emberi és orvosi gondolatvilágom központjában mindig is a nők és gyermekek segítése, támogatása állt, emiatt választottam hivatásomnak a szülészet-nőgyógyászatot, majd ráépítettem és meg is szereztem a gyermeknőgyógyászat szakvizsgát is.

Immár 20 éve praktizálok szülész-nőgyógyászként és 14 éves gyermeknőgyógyászati tapasztalattal rendelkezem. A csecsemőktől a kisgyermekeken át, egész serdülőkorig foglalkozom a 18 év alatti páciensek problémáival, kérdéseivel, legyen szó fertőzésről, fejlődési rendellenességről vagy akár menstruációs problémákról.

Tovább olvasom

A prevenciós szemlélet híve vagyok, a kicsik és a fiatalok egészségre nevelése, annak megőrzése a célom. Konzultációim az édesanyák segítését is szolgálják lánygyermekük nővé válásának útján, segítséget nyújtok higiéniai kérdésekben, szexuális nevelésben, nemi úton terjedő betegségek megelőzésében.

Több generációt átívelő munkám magába foglalja a fiatal nők gyógyítását, terhességük gondozását, megszületett kis leányaik ellátását, majd az idősödő hölgyek problémáinak kezelését, „nemi szépségük” megőrzését. 

Két lányom és egy fiam (hármasikrek), valamint a Semmelweis Egyetem Baross utcai Klinikájának professzorai és orvosai voltak (és a mai napig is) a tanítómestereim. Ultrahang licenszvizsgát szerzetem 2017-ben, így képesítésem van nőgyógyászati ultrahang vizsgálatok elvégzésére (szűz és nem szűz pácienseknél is), szükség esetén color-Doppler vizsgálattal kiegészítve, valamint magzati genetikai szűrések elvégzésére is. 4 nyelvvizsgám közül angol és francia nyelven látok el betegeket.

Dr. Hajnal Klára

radiológus szakorvos 

Rendelési idő:

Hétfő: 10:00-18:00

1999-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános orvostudományi karán. 2001-től dolgozom az Uzsoki Kórház Központi Radiológia osztályán. Szakvizsgám után érdeklődésem egyre inkább a komplex emlődiagnosztika felé irányult, melyből emlő jártassági vizsgát tettem. A munkám során a specializálódás mellett a radiológia csaknem minden területét gyakorlom, valamint munkám részét képezi az invazív beavatkozások végzése is.

Dr. Horváth Rita

szülész-nőgyógyász szakorvos

Rendelési idő:

Csütörtök: 15:00-20:00

2011-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi karán, tanulmányaim során érdeklődési köröm hamar a szülészet-nőgyógyászat irányába terelődött, mert lenyűgözött a nők ellátásának sokszínűsége, ami magába foglalja a sebészetet, az endokrinológiát, a belgyógyászatot és még sok minden mást is. Az egyetem alatt egy szemesztert az University of Californián töltöttem, ahol igazán páciensközpontú ellátást és szemléletet ismertem meg. Egyetem után a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján helyezkedtem el, ahol gyakorlatot szerezhettem a terhességgel kapcsolatos betegségek megelőzésében és a komplikált terhességek kezelésében.

Tovább olvasom

Szakvizsga előtt egy évet Bostonban a Harvard Egyetemen kutatással töltöttem terhességi magasvérnyomás és praeeclampsia témakörben. 2016-ban szülészet-nőgyógyászat szakvizsgát, majd ultrahang licenszvizsgát szereztem. 2017-től a Szent Imre Egyetemi Oktató Kórházban is dolgozom, ahol a komoly hangsúlyt fektetünk a háborítatlan, családközpontú természetes szülés kísérésre és a császármetszést követő hüvelyi szülés támogatására. Hiszem, hogy nőként megértéssel tudok pácienseimhez fordulni, velük kommunikálni. Sokszor nem a vizsgálat, hanem a beszélgetés és a hallgatás, ami a megfelelő diagnózis felállításához vezet.

Szülészként a várandósságot és a szülést a legnagyobb csodának és kalandnak tartom egy nő életében, amit az orvosnak kellő alázattal kell segíteni. Hiszem, hogy a szülés természetes folyamat, amit nem vezetni, hanem végigkísérni kell, miközben a szülőnő számára biztonságot és támogatást nyújtunk a szülés csodájának átéléséhez.

Főbb érdeklődési kör:     terhesgondozás

 • pathologiás és magas kockázatú terhességek
 • ultrahang diagnosztika
 • általános nőgyógyászat
 • serdülőkorú páciensek ellátása

Dr.Balázsovics Judit Andrea

Főorvos

Belgyógyász, Felnőtt Endokrinológus, Diabetológus és Nukleáris Medicina szakorvos

Rendelési idő:

Csütörtök: 09:00-17:00

1996-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános orvostudományi karán.

1998 óta –jelenleg is- dolgozom Újpesten, a Károlyi Sándor Kórház Belosztályán és Diabetológiai illetve Pajzsmirigy Ambulanciáján. 2001-ben belgyógyász, majd 2005-ben endokrinológus szakorvosi vizsgát illetve diabetológus minősítést szereztem. 2015-ben a diagnosztika felé is fordulva nukleáris medicina szakorvosa lettem.

20 évig aktív belosztályos orvosként fekvőbeteg ellátásban ügyeletes és osztályos orvosként dolgoztam, 2015 óta szakambulancián rendelek. Főbb tevékenységi-gondozási köröm:

 • Szénhidrát anyagcsere zavarok ( 1. és 2.tipusú diabetesz, inzulinrezisztencia, dysglikémiás állapotok)
 • Gestatios diabetes (GDM)
 • Vérzészavarok és meddőségi állapotok endokrin kivizsgálása
 • Obezitológia (az elhízás hormoneredetének feltérképezése)
 • Pajzsmirigy betegségek (pajzsmirigy hormon eltérések, gyulladások, göbök kivizsgálása)

Bejelentkezés 16 év felett.

Dr. Szabó Zsuzsanna

RADIOLÓGUS SZAKORVOS

Rendelési idő:

Csütörtök: 09:00-12:00

Dr. Szabó Zsuzsanna vagyok, radiológus szakorvos. Tanulmányaimat a Pécsi Orvostudományi Egyetemen végeztem. Ezután részben külföldön, kutatással töltöttem néhány évet, majd családommal Debrecenbe költöztünk és a Debreceni Egyetem Radiológia Klinikán kezdtem el dolgozni. 2020-ban költöztünk Budaörsre, jelenleg a Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika munkatársa vagyok.

Dr. Csákó Bence Dániel

szülész-nőgyógyász
szakorvos

Rendelési idő:

Szerda: 15:00-20:00

2015-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd ezt követően kezdtem el szülészet-nőgyógyászat szakképzésemet. A szakirányban való döntésemet döntően befolyásolta, hogy olyan szakmám lehessen, ahol komplex kihívások elé kell néznem nap mint nap ( endokrinológia, asszisztált reprodukció, meddőségi kivizsgálás, krónikus fájdalmak kezelése, mikrobiológia, genetika, sebészeti technikák, onkológia, ultrahang diagnosztika, várandósgondozás, neonatológia), illetve a befektetett munka élményként feltöltsön hétköznapjaimban. Úgy gondolom a szülészet-nőgyógyászat ezen kritériumokat és elvárásokat teljes mértékben megtestesíti.

Tovább olvasom

2015-ben a Semmelweis Egyetem I.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján kezdtem rezidens képzésemet, és mint klinikai centrum speciális betekintést nyerhettem az extrém koraszülés ellátásba, az onkológiai betegek szakszerű gondozásába, a magas kockázatú terhesek kezelésébe, a napjainkban egyre inkább aktuális genetikai tanácsadásokba és illetve a meddőségi ambulancián a mindennapos protokolláris kivizsgálásába, az endometriosistól szenvedő páciensek sok multidiszciplináris ( már társszakmák bevonását is igénylő) sokszor műtéti megoldásaiba.

2016-ban az Uzsoki Utcai Kórház Urológiai Osztályán dolgoztam bő egy évig. Az urológia talán a nőgyógyászathoz legközelebb eső szakterület, ide tartozik az általános kombinált (húgyúti és hüvelyi) fertőzések kezelése, a hüvelyen keresztül végzendő incontinentia-szalag műtétek (TVT, TOT) illetve méhsüllyedés esetén a sacrocolpopexiás műtétek. Ezen intézményben a szalagműtétek elvégzésére nagy számban volt lehetőségem, illetve ezen páciensek urodynámiás utánkövetésében is.

2017 és 2021 között a szolnoki Hetényi Kórházban illetve a Budapesti Jahn Ferenc Délpesti Kórházban dolgoztam szakorvos aspiránsként. A két centrumkórháznak köszönhetően kiemelkedő esetszámra tettem szert, mind ambuláns, mind fekvőbeteg ellátásban. Ezen két helyen kezdtem el foglalkozni a hysteroscopos ( operatív vagy diagnosztikus méhtükrözés) vizsgálatokkal, a diagnosztikus és operatív laparaszkópiával ( myomás illetve endometriosis sebészet) és a nőgyógyászati onkológiával.

A 2021 márciustól létrejövő új egészségügyi jogviszonyt is figyelembe véve a Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján dolgozom főállású orvosként a hét szinte minden napján elérhetően. 2019-óta rendelek és operálok az intézetben, és óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy fiatalként a szakmai elit tagjai között dolgozhatok és tanulhatok nap mint nap. A jogrendszernek megfelelően a fogadott orvosi rendszer jogilag itt teljes formában megengedett, szülészeti illetve nőgyógyászati műtétjeimet itt vállalom, vagy ha a beteg érdeke úgy kívánja, itt biztosítom akár specialistákkal együtt a megfelelő betegellátást.

Szakterület, érdeklődési kör

Várandósgondozás

 • Magas illetve alacsony kockázatú graviditás
 • Tájékozódó ultrahang vizsgálat ( biometria-súlybecslés, áramlásvizsgálat)
 • Fogadott orvosként szülés levezetése

Nőgyógyászat

 • Általános nőgyógyászati vizsgálat
 • Méhnyakszűrés
 • STD, nőgyógyászati fertőzések kezelése
 • Nőgyógyászati ultrahang
 • IOTA pontrendszer vizsgálat: petefészek és méhfüggelék speciális vizsgálata
 • Meddőségi kivizsgálás
  • hormonvizsgálatok
  • petevezeték átjárhatóság lombik program tervezés előtt ( HyCoSy, chromopertubatio)
  • citogenetikai eltérések diagnosztikájának megszervezése
  • haematológiai kivizsgálás megszervezése
  • endometriosis diagnosztika- beleértve a mélyen infiltráló endoemtriosist
  • Polycystás ovarium syndroma kivizsgálás
  • habituális vetélés kivizsgálása
 • Incontintentia vizsgálat biztosítása, TVT,TOT szalag beültetés
 • Myomák korszerű kezelése és műtéti megoldása
 • Laparaszkópos, hüvelyi és nyitott hasi műtétek
  • méhtükrözés
  • hastükrözés
  • endometriosis
  • myomasebészet
  • conisatio
  • terhességmegszakítás
  • egészségügyi curettage ( fr.abrasio)
  • méhkivétel

Szakmai ambícióim a jövőben

 • Nőgyógyászati daganatsebészeti szakvizsga
 • Genetikai ultrahang licence vizsga
 • Nemzetközi endometriosis sebészeti szakvizsga (Belgium, Anglia)

Dr. Krascsenits Géza

szülész-nőgyógyász, klinikai onkológus és nőgyógyászati daganatsebész szakorvos

Rendelési idő:

Kedd: 16:00-19:00

1990-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1990-1994 között a „Szent Borbála” Tatabányai Megyei Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályán, 1994-2017 között az Országos Onkológiai Intézet Nőgyógyászati Osztályán, 2014-2016 között a Péterfy Sándor Utcai Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályán dolgoztam. 2008-tól a Szent Rókus Kórház Egynapos Sebészetén, 2017-től a Semmelweis Egyetem, I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai Részleg Onkológiai Osztályán dolgozok. Pályám kezdetétől elsősorban a nőgyógyászat és az onkológia szakterület vonzott.

Tovább olvasom

1994-ben Szülészet-Nőgyógyászat szakvizsgát, 1999-ben Klinikai Onkológia szakvizsgát, 2019-ben Nőgyógyászati Daganatsebészet szakvizsgát tettem. 1995-óta magánorvosi tevékenységet is folytatok.
Munkám során a nőgyógyászati onkológia műtéti specializálódáson túl a méhnyak és petefészek daganatai-, rákmegelőző állapotai, a vérzészavarok és az ultrahang diagnosztika vált számomra kiemelt tevékenységemmé.

További részletes adatok itt találhatók: https://nogyogyaszat.eu/

Dr. Poór László Csaba

BELGYÓGÁSZ, HÁZIORVOS

Rendelési idő:

Kedd: 13:00-16:00

1999-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Belgyógyászat, háziorvostan és egészségbiztosítás szakvizsgát tettem a későbbiek folyamán. A Szent Imre Kórházban évekig dolgoztam a belgyógyászati osztályon, így alkalmam nyílt szakmám egész spektrumában gyakorlatot szerezi, de a kedvenc szakterületem mégis a gastroenterológia maradt. 

Pácienseimmel partneri viszony kialakítására és magas szintű szakmai színvonalra törekszem, mert véleményem szerint csak így biztosítható a terápia sikere.

Kiemelten fontosnak tartom a megelőzést, valamint a betegéletút figyelemmel kísérését a 18. életévtől egészen idős korig.

Más szakorvos kollégákkal való együttműködés nélkülözhetetlen a gyógyítás folyamatában, ugyanúgy, mint a holisztikus szemlélet, emiatt jó kapcsolatot ápolok korábbi csoporttársaimmal és kollégáimmal, így maximálisan biztosított a konzílium lehetősége, amennyiben a betegem érdeke megkívánja.

Szeretettel várom a belgyógyászati, háziorvosi jellegű problémával jelentkezőket, ezen túlmenően a prevenció vonalán, manager szűrés ill. várandósok belgyógyászati vizsgálatára érkező pácienseket.

Gelencsér Adrienn

Dietetikus

Rendelési idő:

kéthetente kedd: 16-20

A Semmelweis Egyetem dietetikus szakán végeztem, és azóta is ebben a hivatásban tevékenykedek.

Dietetikusi küldetésemnek érzem, hogy olyan tudást közvetíthessek, ami nem csak elindulni segít az életmódváltásban vagy egy adott betegség kezelésében, hanem a biztos táplálkozási alapismeretekkel olyan készségeket fejleszt, amivel kampány étrendek nélkül fenntarthatóak az egészségmegőrző és életvezetési rutinok.

Szívügyem, a saját érintettségem okán is, a PCOS és egyéb hormonális és szénhidrát anyagcsere zavarok életmódbeli kezelése. Gyakorlatom van a gluténmentes és egyéb (halmozott) ételérzékenységek, emésztőrendszeri megbetegedések elméleti és gyakorlati oktatásában is. A tanácsadások és előadások mellett Instagram oldalamon is rendszeresen jelentkezem dietetikai tartalommal és ínycsiklandozó receptekkel.

A dietetika egy dinamikusan fejlődő tudomány, rendszeresen követem a szakirodalmat, valamint a kötelező továbbképzéseken is kívül is fejlesztem a tudásom a szakterületeimen és az élet más területein is.

Nagyabonyi Tímea

SZONOGRÁFUS

Rendelési idő:

Szombat 9:00-12:00

2014-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetemen. Az évek alatt sok tapasztalatot szereztem az egészségügy különböző területein, ami alapján szívügyemmé vált a szülészet-nőgyógyászat szakterület.

Győrben a Széchényi István Egyetemen végeztem Szülészeti-Nőgyógyászati szonográfusként. Fontosnak tartom, hogy minden vizsgálatkor elmondjam, hogy mi látható az ultrahang felvételen és hogy minden felmerülő kérdésre választ kapjanak a Pácienseim.

A mindennapjaimban szeretném különlegessé tenni a Kismamák és párjaik számára az első „találkozást” kisbabájukkal.

Horváth Ágnes

vezető asszisztens

Felnőtt Intenzív osztályon kezdtem pályafutásomat. 1996-ban Felnőtt Szakápolói Vizsgát tettem az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben, majd 2005-ben Okleveles Ápolónő lettem. 2009-ben kitanultam a Hospice ellátás nehézségeit, párhuzamosan a Metafizikai Akadémián Életviteli Tanácsadó, Stresszkezelő, Harmonizáló vizsgákat tettem le 2020 -ban. A szlogenem: Bánj úgy a beteggel, ahogy szeretnéd, hogy Veled bánjanak!

30 éves Intenzíves pályafutásom alatt, mindvégig ez volt a szemem előtt, és eszerint bántam mindenkivel!A magán egészségügyben eltöltött utolsó 6 év alatt ezt a szemléletet továbbra is követem, és maximális elhivatottsággal és empátiával viseltetek minden embertársam iránt. Az élet 4 csodálatos gyermekkel ajándékozott meg. Az emberek szeretete, és a család a legfontosabb az életemben!

Patkós Zsuzsanna

asszisztens, vérvétel

Jelentkezzen be hozzánk online

Vagy telefonon: +36 70 88 64 659
(munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között)

Leletekkel kapcsolatos ügyintézés: +36 70 720 99 99
(munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között)

Laborvizsgálatra csak telefonos bejelentkezést tudunk fogadni.

Elérhetőségek

2040 Budaörs, Lomnici köz 19.

(munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között)

Telefonos előjegyzés

Leletekkel kapcsolatos ügyintézés

Rendelőnkben készpénzes és kártyás fizetésre van lehetőség. EP kártyára számlát tudunk kiállítani, de azzal fizetni nem lehet.

Klinikánk Budaörs központjában helyezkedik el, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető. Gépjárművel érkező pácienseink számára parkolási lehetőséget biztosítunk.