Ultrahang

A széles spektrumú ultrahang vizsgálatokat a legkorszerűbb, magas színvonalú GE Voluson S6-os  géppel végezzük. Klinikánkon ultrahang vezérelt biopsziás mintavételekre is van lehetőség, rövid várakozási idővel a citológiai vagy szövettani eredményre.

A Dimenzió Orvosi Klinika Radiológia szakrendelésén az alábbi ultrahang vizsgálatok közül választhat:

Has és kismedence

Az eperendszert, májat, lépet, veséket, hasnyálmirigyet, a hasi nyirokcsomókat, a húgyhólyagot, férfiaknál a prostatát, nőknél a méhet és a petefészket vizsgáljuk hasfalon keresztül.

A vizsgálat feltétele az üres gyomor; 6-8 óra teljes éhezés szükséges a vizsgálat előtt. Lehetőleg a húgyhólyag is telt legyen, ne közvetlenül a vizsgálat előtt ürítse ki. Egy korty kávé, tea, üdítő is lehetetlenné teszi az epehólyag ábrázolását. Ha szükséges, tiszta, buborékmentes vizet lehet inni előzőleg.
Nem alkalmas a vizsgálat a gyomor-, nyombélfekély diagnosztizálására. A gyomor-bélrendszer vizsgálataiban nem helyettesíti az endoszkópiát (tükrözést), a radiológiai vizsgálatokat. Nem alkalmas a vizsgálat a prosztata szűrővizsgálatára sem, csak a szerv nagyságának becslésére ad módot.

Nyaki lágyrészek

A pajzsmirigyet, a mellékpajzsmirigyeket, a nyálmirigyeket és a nyaki nyirokcsomókat vizsgáljuk, a beküldő orvos kérésének, illetve a páciens klinikai panaszainak megfelelően.

Nyaki erek

A carotis rendszer nyaki szakaszát, valamint a kétoldali a. vertebralisokat vizsgáljuk. Az agy vérkeringéséért felelős erek falának állapotát, az erek szűkületét lehet a módszerrel kimutatni. Indolkolt elvégezni a vizsgálatot magas vérnyomás betegség, dohányzás, érszűkület esetén, valamint szívműtét előtt.

Alsóvégtagi vénás keringés

A vizsgálatot leggyakrabban mélyvénás trombózis gyanúja esetén, annak diagnosztizálására vagy kizárására végezzük. A vizsgálat a vénás rendszert ábrázolja, a végtagok artériás keringésének vizsgálatában csak bizonyos, limitált kérdések megválaszolására alkalmas. Az alsó végtagi érszűkület diagnosztikájához szükséges kiáramlási pálya és a kollaterális keringés megítélésére, “szűrésként” az ultrahang vizsgálat nem alkalmas.

Végtagi lágyrészek, izmok

Az izmok és inak sérüléseinek, szakadásának, bevérzésének megítélésére alkalmas. A végtagokon tapintható eltérések is vizsgálhatók ultrahanggal, szükség esetén a mintavételt is el tudjuk végezni.

Emlő

Az emlő ultrahang vizsgálat sugárterheléssel nem járó, fájdalommentes vizsgálat. A vizsgálat az emlők szöveti- és szerkezeti elváltozásainak (ciszta, daganat, stb.) kimutatására alkalmas.

Ultrahang vezérelt biopsia

A felületesen elhelyezkedő képletekből (megfelelő klinikai indikáció esetén!) lehetőség van ultrahang vezérelt biopsiára.

Ennek költsége a vizsgálat díján felül fizetendő.

Szakorvosaink

Dr. Hajnal Klára

radiológus szakorvos 

Dr. Szabó Zsuzsanna

RADIOLÓGUS SZAKORVOS

Árlista

Ultrahang vizsgálatok

 

Has és kismedence 18 000 Ft
Has és kismedence + nyirokrégiók 22 000 Ft
Emlő 18 000 Ft
Nyaki lágyrész 18 000 Ft
Nyaki erek 18 000 Ft
Egyoldali végtagi erek 18 000 Ft
Kétoldali végtagi erek 28 000 Ft
Végtagi lágyrészek, izmok 18 000 Ft
Aspirációs cytológiai mintavétel 25 000 Ft
Core biopsia 70 000 Ft
Konzultáció 12 000 Ft

 

Jelentkezzen be hozzánk online

Vagy telefonon: +36 70 88 64 659
(munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között)

Leletekkel kapcsolatos ügyintézés: +36 70 720 99 99
(munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között)

Laborvizsgálatra csak telefonos bejelentkezést tudunk fogadni.

Elérhetőségek

2040 Budaörs, Lomnici köz 19.

(munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között)

Telefonos előjegyzés

Leletekkel kapcsolatos ügyintézés

Rendelőnkben készpénzes és kártyás fizetésre van lehetőség. EP kártyára számlát tudunk kiállítani, de azzal fizetni nem lehet.

Klinikánk Budaörs központjában helyezkedik el, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető. Gépjárművel érkező pácienseink számára parkolási lehetőséget biztosítunk.