Dr. Horváth Rita
szülész-nőgyógyász szakorvos

Rendelési idő:

Csütörtök: 15:00-20:00

Kedves Pácienseim!

2024. májustól 2025. januárig szülési szabadságom miatt, budaörsi magánrendelésem Dr. Szabó Ágota kolléganőm veszi át.
Szabó Doktornőhöz a Dimenzió Klinika központi telefonszámán (+36 70 88 64 659), vagy a szokásos online felületen tudnak időpontot kérni. (https://elojegyzes.dokirex.hu/embed/9bb2eed4febf85adfe764abdad339a99/)
Receptírás a szokásos online módon kérhető a Dimenzió Klinika elérhetőségein. Ahogy eddig is, kérdés esetén emailben, telefonon vagy viberen elérhető maradok, keressenek bizalommal. Következő várható rendelés 2025 január.

Dr. Horváth Rita

2011-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi karán, tanulmányaim során érdeklődési köröm hamar a szülészet-nőgyógyászat irányába terelődött, mert lenyűgözött a nők ellátásának sokszínűsége, ami magába foglalja a sebészetet, az endokrinológiát, a belgyógyászatot és még sok minden mást is. Az egyetem alatt egy szemesztert az University of Californián töltöttem, ahol igazán páciensközpontú ellátást és szemléletet ismertem meg. Egyetem után a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján helyezkedtem el, ahol gyakorlatot szerezhettem a terhességgel kapcsolatos betegségek megelőzésében és a komplikált terhességek kezelésében.

Szakvizsga előtt egy évet Bostonban a Harvard Egyetemen kutatással töltöttem terhességi magasvérnyomás és praeeclampsia témakörben. 2016-ban szülészet-nőgyógyászat szakvizsgát, majd ultrahang licenszvizsgát szereztem. 2017-től a Szent Imre Egyetemi Oktató Kórházban is dolgozom, ahol a komoly hangsúlyt fektetünk a háborítatlan, családközpontú természetes szülés kísérésre és a császármetszést követő hüvelyi szülés támogatására. Hiszem, hogy nőként megértéssel tudok pácienseimhez fordulni, velük kommunikálni. Sokszor nem a vizsgálat, hanem a beszélgetés és a hallgatás, ami a megfelelő diagnózis felállításához vezet.

Szülészként a várandósságot és a szülést a legnagyobb csodának és kalandnak tartom egy nő életében, amit az orvosnak kellő alázattal kell segíteni. Hiszem, hogy a szülés természetes folyamat, amit nem vezetni, hanem végigkísérni kell, miközben a szülőnő számára biztonságot és támogatást nyújtunk a szülés csodájának átéléséhez.

Főbb érdeklődési kör: –     terhesgondozás

  • pathologiás és magas kockázatú terhességek
  • ultrahang diagnosztika
  • általános nőgyógyászat
  • serdülőkorú páciensek ellátása