Diabetológia

Tapasztalt diabetológus kollégánk segítségével magas színvonalú ellátást biztosítunk a cukorbetegség bármely formájában szenvedő pácienseinknek. Célunk pácienseink életminőségének javítása a megfelelő kezelési terv kidolgozásával, hogy betegeink teljes értékű életet élhessenek.

Diabetológia

A diabetológia a diabétesszel (az 1-es és a 2-es típusú cukorbetegséggel) és annak megelőzésével illetve gyógyításával foglalkozó orvosi szakterület.

A cukorbetegség az egyik leggyakrabban előforduló anyagcsere betegség, ahol a fő problémát a hasnyálmirigy által termelt inzulin hiánya, vagy inzulinrezisztencia okozza.

A sejtek inzulin hiányában nem tudnak glükózt felvenni, így a vércukorszint megemelkedik.

A prediabétesz a cukorbetegséget megelőző állapot, aminek jellemzője az emelkedett éhomi vércukor szint, vagyis a beteg vércukorszintje magasabb a normálisnál, ami súlyos problémákat, hosszú távon komoly szövődményeket okozhat.
A Dimenzió Klinikán nem csak már kialakult cukorbetegség esetén várjuk pácienseinket, hanem inzulin rezisztencia, diabétesz gyanú esetén is.

A cukorbetegség tünetei:

A cukorbetegség jelei igen eltérőek a betegség különböző típusai esetén.

Az 1-es típusú cukorbetegség jellegzetes tünetei: sok vizelet, fogyás, szomjúságérzés, szájszárazság, fáradékonyság, levertség.

Ezzel szemben a 2-es típusú cukorbetegség általában tünetszegényen zajlik, ami megnehezíti az időben történő diagnózist is.
Az alábbi tünetekre érdemes odafigyelni: gyakori szomjúságérzet és gyakori vizeletürítés, homályos látás, lassan gyógyuló sebek, bőrelváltozások.
Gyakori szövődmény lehet a különböző bőrfertőzések, gombásodás, nehezen gyógyuló sebek.
Hosszú távon pedig a diabétesz előrehaladtával olyan komolyabb következmények is megjelennek mint: fokozott érelmeszesedés, idegrendszeri károsodás, szívizominfarktus és akár krónikus veseelégtelenség is kialakulhat.

A cukorbetegség kezelése:

A diabétesz kezelése különböző tablettás és injekciós készítményekkel történik, valamint szükség esetén inzulinnal, azonban ezek csak kiegészítői az alapterápiának, ami a rendszeres testmozgás és a speciális cukorbeteg diéta.

A Dimenzió Klinika diabetológia magánrendelésén Dr. Balázsovics Judit Andrea belgyógyász, felnőtt endokrinológus, diabetológus és nukleáris medicina szakorvos várja a 16 év feletti páciensek bejelentkezését.

Munkatársaink

Dr.Balázsovics Judit Andrea

Főorvos

Belgyógyász, Endokrinológus, Diabetológus és Nukleáris Medicina szakorvos

Árlista

Endokrinológia

 

Endokrinológia vizsgálat 29 000 Ft
Endokrinológia kontroll (3 hónapon belül) 24 000 Ft
Endokrinológiai telefonos konzultáció 17 000 Ft
Receptírás 4 000 Ft

 

Elérhetőségek

2040 Budaörs, Lomnici köz 19.

(munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között)

Telefonos előjegyzés

Leletekkel kapcsolatos ügyintézés

Rendelőnkben készpénzes és kártyás fizetésre van lehetőség. EP kártyára számlát tudunk kiállítani, de azzal fizetni nem lehet.

Klinikánk Budaörs központjában helyezkedik el, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető. Gépjárművel érkező pácienseink számára parkolási lehetőséget biztosítunk.