Belgyógyászat

Tapasztalt szakorvos kollégánk segítségével széles körű belgyógyászati ellátást biztosítunk, legyen szó akut vagy krónikus betegségekről. Célunk a pácienseink egészségének és jólétének javítása magas színvonalú, személyre szabott kezelésekkel.

Belgyógyászat

A belgyógyászat az orvostudomány egyik legösszetettebb szakterülete, ami elsősorban a belső szervek működési zavaraival foglalkozik, és egyúttal összefogja a többi szakterületet is. A belgyógyászatból nőtte ki magát és azon alapszik például a gasztroenterológia, kardiológia, diabetológia, endokrinológia. Éppen ezért a belgyógyász szakorvos szerepe is rendkívül összetett, hiszen a legtöbb páciens, aki nem biztos abban, hogy pontosan mi az oka egészségügyi panaszainak, először belgyógyászhoz fordul.

A belgyógyász szakorvos vizsgálja a szív- és érrendszer, a légző-, a vérképző- és az emésztőszervek, továbbá a máj és a belső elválasztású mirigyek betegségeit. Szükség esetén további diagnosztikai vizsgálatokra irányítja a beteget valamint bevonja további szakterületek kollégáit is, hogy még pontosabb diagnózist kapjon, és így megfelelő terápiát tudjon javasolni.

Milyen problémák esetén érdemes belgyógyászati magánrendelést felkeresni?

  • Általános fáradtság, gyengeség, levertség, rossz közérzet
  • Étvágytalanság, émelygés, hányinger
  • Emésztési zavarok, gyomorégés, refluxos panaszok
  • Légzési nehézségek, légúti panaszok
  • Vérnyomás problémák
  • Gyakori fejfájás, szédülés
  • Hirtelen fogyás vagy hízás

Mi történik a vizsgálat során?

A belgyógyászati vizsgálat elején a szakorvos alaposan felméri a páciens kórtörténetét, kikérdezi a panaszokról és az esetleges korábbi beavatkozásokról, családban előforduló betegségekről, szedett gyógyszerekről.

Ezt követően egy fájdalommentes fizikális vizsgálatra kerül sor, mely során a belgyógyász szakorvos megvizsgálja a belső szervek állapotát, meghallgatja a tüdőt, a szívet, megméri a vérnyomást és a pulzust, szükség esetén EKG vizsgálatot csinál, tapintással ellenőrzi a has területét, érzékenységét, vizsgálja az esetleges kóros eltéréseket.

A panaszok, a kórtörténet és a vizsgálat adatainak ismeretében a belgyógyász elrendelhet további laboratóriumi és képalkotó vizsgálatokat, illetve szakorvosi konzultációkat is.

A Dimenzió Klinika belgyógyászat magánrendelésén Dr. Poór László Csaba szakorvos várja kedves pácienseinket.

Szakorvosunk

Dr. Poór László Csaba

BELGYÓGYÁSZ, HÁZIORVOS

Árlista

Belgyógyászat

 

Első vizsgálat (30 perc) 25 000 Ft
Kontroll (15 perc) 20 000 Ft
Menedzser szűrés (vizsgálat és EKG) 25 000 Ft
Kismama csomag (vizsgálat és EKG) 25 000 Ft
EKG vizsgálat és értekelése, leletezése 10 000 Ft

 

Elérhetőségek

2040 Budaörs, Lomnici köz 19.

(munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között)

Telefonos előjegyzés

Leletekkel kapcsolatos ügyintézés

Rendelőnkben készpénzes és kártyás fizetésre van lehetőség. EP kártyára számlát tudunk kiállítani, de azzal fizetni nem lehet.

Klinikánk Budaörs központjában helyezkedik el, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető. Gépjárművel érkező pácienseink számára parkolási lehetőséget biztosítunk.