Nőgyógyászati onkológia

Szakértő onkológus kollégánk segítségével magas színvonalú diagnosztikai és terápiás ellátást biztosítunk a női nemi szervek daganatos megbetegedéseiben szenvedő pácienseinknek. Célunk a pácienseink teljes körű és személyre szabott kezelése, hogy a betegség miatt átélt nehézségek után újra teljes életet élhessenek.

Nőgyógyászati onkológia

A nőgyógyászati onkológia a méhnyak, a petefészek, a méhtest és a szeméremtest daganataival foglalkozó orvosi szakterület.
A nőgyógyászati rákos megbetegedések nagy része sokáig tünet- és fájdalommentes, ezért kiemelten fontos a szűrővizsgálatokon történő rendszeres részvétel. A betegség korai felismerése, a pontos diagnózis és a korszerű kezelési eljárások ugyanis lehetővé teszik, hogy a rákos betegek később teljes életet élhessenek.

A nőgyógyászati rákszűrés életet menthet.

Rosszindulatú daganat gyanúja, vérzészavar, petefészekciszta, méhdaganat, rossz rákszűrés, magas kockázatú HPV fertőzés esetén pedig érdemes mielőbb nőgyógyászati daganatos betegek kezelésére specializálódott, onkológus nőgyógyász szakorvost felkeresni, aki elkülöníti a jóindulatú eltéréseket a rosszaktól.

A leggyakrabban előforduló panaszok, melyek esetén érdemes nőgyógyász-onkológushoz fordulni: szemölcsszerű, karfiolszerű kinövés, pigmentációs eltérés a nemi szerveken, váladékozás, vérezgetés a külső területen, a hüvelyből jövő vérzés, vérezgetés, húslészerű folyás, kellemetlen szag, alhasi fájdalom, puffadás-, teltségérzés, emésztési panaszok, ciklus-, és vérzészavar.

• Szeméremtesti daganat

A szeméremtesti daganat, más néven vulva a negyedik leggyakoribb nőgyógyászati daganat, mely a női nemiszervi daganatok mintegy 5%-át teszi ki.

A szeméremtesti daganat a külső női nemi szerveken jelenik meg, így rendszeres szűrővizsgálattal illetve rendszeres önvizsgálattal rákmegelőző állapotban is felismerhető.
A kezelés elsősorban a tumor műtéti úton történő eltávolításából áll.

• Méhnyakrák

A méhnyakrákot a humán papillomavírus (HPV) okozza, amely elsősorban hámfertőzés során jut a szervezetbe, azaz kézzel is átvihető, és fertőzött eszközök, használati tárgyak is közvetíthetik.

A nők körében a második leggyakoribb daganattípus, és egyben ez az a betegség, amely a leggyakrabban végződik halálos kimenetellel. Mindez azonban egyáltalán nem kell, hogy így történjen!

A méhnyakrák kezelésében fontos meghatározó tényező a betegség stádiuma. Korai esetekben ugyanis sebészeti eljárással eltávolítják a rákos szöveteket, előrehaladottabb állapotban viszont a műtét már nem jöhet szóba, hanem sugárkezelésre van szükség.

Azon nők, akik rendszeresen részt vesznek méhnyakrák szűrésen, így ennek köszönhetően időben felfedezik az elváltozásokat, a legtöbb esetben teljesen meggyógyulnak a műtéti kezelést követően.

 

• Petefészekrák

A petefészekrák az ötödik leggyakoribb rosszindulatú daganat a nők körében, és sajnos az esetek 75%-a előrehaladott állapotban kerül csak felfedezésre, ugyanis fejlődésének korai szakaszában nem okoz tüneteket.
Előrehaladottabb stádiumban fellépő tünetek sem látványosak:

A betegség kialakulásának pontos oka máig nem ismert, azonban hajlamosító tényezői között szerepel az öröklődés. Gyakoribb a petefészekrák azoknál a nőknél akiknek családjukban bizonyos daganatok halmozottan fordultak elő illetve szintén gyakrabban fordul elő olyan nőknél, akik nem szültek gyereket. A legtöbb eset pedig a változókorban lévő nőket érinti.
A petefészekrák kezelése szinte minden esetben sebészi beavatkozással történik, mely során eltávolítják a méhet, a két méhkürttel és petefészkekkel együtt, azonban kezelése a műtéttel általában még nem ér véget. Szükség van műtét utáni (posztoperatív) kezelésre is, amely többnyire kemoterápiát jelent.

 

• Méhtestrák

A méhtestrák inkább időskori daganatos megbetegedés. Az elhízás, a magas vérnyomás és a cukorbetegség is növeli a veszélyét, ebből adódóan megelőzésében fontos szerepet játszik az egészséges életmód (rendszeres testmozgás és normál testsúly tartása)

Korai stádiumban elsődleges tünete a vérzészavar, így ilyen problémával mielőbb érdemes felkeresni a nőgyógyász szakorvost, mert így korai stádiumban megállítható a folyamat.

Klinikánkon Dr. Krascsenits Géza klinikai onkológus nőgyógyász és nőgyógyászati daganatsebész szakorvos áll pácienseink rendelkezésére komplex szolgáltatással, mely magában foglalja a szűrést, az eredmények kiértékelését, a kezelések megtervezését és a beteg terápiájának követését is.

Szakorvosunk

Dr. Krascsenits Géza

szülész-nőgyógyász, klinikai onkológus és nőgyógyászati daganatsebész szakorvos

Árlista

Szülészet-Nőgyógyászat

 

Konzultáció 23 000 Ft
Telefonos konzultáció 23 000 Ft
Leletmegbeszélés 15 000 Ft
Telefonos leletmegbeszélés 15 000 Ft
Vizsgálat 29 000 Ft
Vizsgálat + spirál levétel 33 000 Ft
Vizsgálat + rákszűrés 36 000 Ft
Vizsgálat + szakultrahang 36 000 Ft
Vizsgálat + rákszűrés + szakultrahang 37 000 Ft
Szakultrahang 25 000 Ft
Terhesgondozás 30 000 Ft
Terhesgondozás + kiegészítő ultrahang 34 000 Ft
Gyermeknőgyógyászati vizsgálat 35 000 Ft

Gyermeknőgyógyászati gyulladás Alap csomag

(vizsgálat, tenyésztés ára, lelettel egy hét múlva receptfelírás)
49 000 Ft
Gyermeknőgyógyászat és ultrahang csomag 40 000 Ft
Kisajak összetapadás (synechia) kezelése, sz.e. old. 35 000 Ft
Spirálfelhelyezés (a spirált a páciens hozza) 40 000 Ft

Onkológiai mintavétel - Endometrium biopsia

(Endorette, Pipelle) (a szövettan árát nem tartalmazza)
60 000 Ft
HYCOSY ultrahangos petevezeték átjárhatósági vizsgálat 80 000 Ft

Onkológiai mintavétel - Portio biopsia

(a szövettan árát nem tartalmazza)
50 000 Ft
Emlő vizsgálat (nem ultrahangos) + önvizsgálat betanítás 10 000 Ft
Hétvégi, ünnepnapi pótdíj 20 000 Ft
Receptírás 4 000 Ft
Injekció beadása 3 000 Ft
Vizsgálati díjon felül fizetendő  
Hüvelyváladék tenyésztése 9 000 Ft
Chlamydia PCR vizsgálat 8 000 Ft
Mycoplasma PCR vizsgálat 8 000 Ft
Ureaplasma PCR vizsgálat 8 000 Ft
Gardnerella 8 000 Ft
Atopobium 8 000 Ft
Nemi herpesz PCR vizsgálat 8 000 Ft
Streptococcus (GBS) szűrés 6 000 Ft
HPV tipizálás 18 000 Ft
Cervicitis panel (Chlam, Urea-Myco, Neiss) 20 000 Ft
Vaginitis panel (Trichom, Gardnerella​, Atop) 18 000 Ft
Onkológiai szövettan Egyedi ár

 

Elérhetőségek

2040 Budaörs, Lomnici köz 19.

(munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között)

Telefonos előjegyzés

Leletekkel kapcsolatos ügyintézés

Rendelőnkben készpénzes és kártyás fizetésre van lehetőség. EP kártyára számlát tudunk kiállítani, de azzal fizetni nem lehet.

Klinikánk Budaörs központjában helyezkedik el, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető. Gépjárművel érkező pácienseink számára parkolási lehetőséget biztosítunk.