Babaultrahang

Szeretnél találkozni a babáddal? Csak látni őt, hallani a szívdobogását?
Nem babamozi, nem szűrés, csak megmutatni őt szombaton a családodnak?
Tapasztalt szonográfus kollágánk segítségével létrejöhet a találkozó, a családi élmény – melyet nagyméretű LCD monitoron tud követni az egész család.
Igény esetén a baba szívhangját felvesszük, és szívhang mackó lehet a családi meglepetés a találkozásról.
Természetesen fotópapírra készült fotót mindenki számára biztosítunk.

Babaultrahang
A Babaultrahang tájékozódó találkozás a magzattal, amikor a szonográfus szakember az alábbi kérdésekre ad választ:
  1. Él-e az embryo vagy a magzat? A szívhangja az adott terhességi héten elvárhatónak felel-e meg, jó tartományban van-e? Kóros esetben gondozó orvosához irányítja a gravidát (a leleten szereplő írásbeli javaslat alapján).
  2. A lepény hol tapad? A méhszájhoz való viszonyát is rögzíti. Kóros esetben gondozó orvosához irányítja a gravidát (a leleten szereplő írásbeli javaslat alapján).
  3. A magzatvíz mennyisége az adott terhességi kornak megfelelő-e? Kóros esetben gondozó orvosához irányítja a gravidát (a leleten szereplő írásbeli javaslat alapján). A tájékozódó ultrahangvizsgálat során doppler- flowmetria elvégzésére nem kerül sor a magzatvíz mennyiségi eltérései esetén sem.
  4. Nyilatkozik a magzat fekvéséről, de nem vállalkozik a magzat részeinek a méhszájhoz való viszonyának vizsgálatára, nem vállalja esetleges koraszülés előrejelzését.
  5. A vizsgálat ideje alatt (15-20 perc) a szonográfus figyeli a magzat/magzatok mozgását. Amennyiben renyhe magzatmozgást észlel, azonnal gondozó orvosához vagy a területileg illetékes kórházba irányítja a gravidát további vizsgálatok elvégzése céljából.
  6. A vizsgálat hagyományos, 2D ultrahang vizsgálat, 2D fotók készítésével egybekötve. A magzati szívműködés detektálására alkalmas, nem professzionális szívhangfelvevő és az azt hordozó plüssmackó megvásárlása opcionális. 
Babaultrahang - szívhangmackók

Babaultrahang szívhangmackóval nevű szolgáltatás tájékozódó jellegű magzati ultrahang vizsgálat, semmilyen szempontból nem helyettesíti a terhesgondozás részét képező protokoll által előírt, megadott terhességi korhoz kötött ultrahang szűréseket (I-II-III. ultrahang szűrés) és nem azok másodvéleményezésére, felülbírálatára vagy kiegészítésére szolgál. A vizsgálat szigorúan tájékozódó jellegű, a magzat anatómiájáról nem nyilatkozik. A magzati anatómia átnézése nem ezen vizsgálat vállalása, még durva fejlődési rendellenességek kiszűrésére se alkalmas.

Munkatársunk

Nagyabonyi Tímea

SZONOGRÁFUS

Árlista

Babaultrahang

 

Babaultrahang 15 000 Ft
Szívhang mackó 12 000 Ft

 

Elérhetőségek

2040 Budaörs, Lomnici köz 19.

(munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között)

Telefonos előjegyzés

Leletekkel kapcsolatos ügyintézés

Rendelőnkben készpénzes és kártyás fizetésre van lehetőség. EP kártyára számlát tudunk kiállítani, de azzal fizetni nem lehet.

Klinikánk Budaörs központjában helyezkedik el, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető. Gépjárművel érkező pácienseink számára parkolási lehetőséget biztosítunk.