Ultrahang vezérelt mintavétel

A széles spektrumú ultrahang vizsgálatokat a legkorszerűbb, magas színvonalú GE Voluson S6-os  géppel végezzük. Klinikánkon ultrahang vezérelt biopsziás mintavételekre is van lehetőség, rövid várakozási idővel a citológiai vagy szövettani eredményre.

Ultrahang vezérelt mintavétel

Ultrahang vezérelt mintavétel

Klinikánkon ultrahang vezérelt biopsziás mintavételekre is van lehetőség, rövid várakozási idővel a citológiai vagy szövettani eredményre.

A Dimenzió Klinikán a legkorszerűbb technológiával és tapasztalt radiológus szakorvos által lehetőség van a felületesen elhelyezkedő képletekből (megfelelő klinikai indikáció esetén!) ultrahang vezérelt biopsziára. A leggyakoribb területekből – emlő, pajzsmirigy, felületes lágyrész, nyirokcsomók – vett minták szövettani eredményét rövid határidővel biztosítjuk betegeink számára.

Mikor van szükség biopsziára?

A legtöbb betegség a megfelelő időben történő diagnózissal és szakszerű terápiával visszafordítható, ezért a megelőzés sok esetben életmentő.
Ultrahang vezérelt mintavételre minden esetben a korábbi szakorvosi javaslat vagy képalkotó diagnosztikai vizsgálatok eredménye alapján van szükség.

Mi történik a vizsgálat során?

A széles spektrumú ultrahang vizsgálatokat a legkorszerűbb, magas színvonalú GE Voluson S6-os géppel végezzük.
Az ultrahang vezérelt mintavétel során az ultrahang segítségével egy vékony tűt vezetnek a vizsgálandó területbe, ahol mintavétel történik. A radiológus szakorvos a monitoron figyeli a problémás területet és a mintavételi eszközt is egyidejűleg, ezzel biztosítva, hogy a legmegfelelőbb helyről történjen a minta levétele.

A beavatkozáshoz nem szükséges semmilyen komolyabb előkészület, néhány percet vesz igénybe, alapvetően fájdalommentes, így érzéstelenítés nélkül zajlik. A klinikánkon történő mintavétel eredménye néhány napon belül elérhető.
A Dimenzió Klinikán Dr. Hajnal Klára radiológus főorvos várja kedves pácienseinket.

Szakorvosunk

Dr. Hajnal Klára

radiológus szakorvos

Árlista

Ultrahang vizsgálatok

 

Has és kismedence 22 000 Ft
Has és kismedence + nyirokrégiók 27 000 Ft
Emlő 22 000 Ft
Nyaki lágyrész 22 000 Ft
Nyaki erek 22 000 Ft
Egyoldali végtagi erek 22 000 Ft
Kétoldali végtagi erek 37 000 Ft
Végtagi lágyrészek, izmok 22 000 Ft
Aspirációs cytológiai mintavétel 27 000 Ft
Core biopsia 70 000 Ft
Konzultáció 12 000 Ft

 

Elérhetőségek

2040 Budaörs, Lomnici köz 19.

(munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között)

Telefonos előjegyzés

Leletekkel kapcsolatos ügyintézés

Rendelőnkben készpénzes és kártyás fizetésre van lehetőség. EP kártyára számlát tudunk kiállítani, de azzal fizetni nem lehet.

Klinikánk Budaörs központjában helyezkedik el, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető. Gépjárművel érkező pácienseink számára parkolási lehetőséget biztosítunk.